Úgy megkívántam egy salátát…

Bizony, az ember szervezete nagyon is jól tudja, hogy mi kell neki igazán. Ma, hulla fáradtam lubickoltam a fürdőkádban, amikor rámjött az az érzés, hogy én ma salátát akarok enni.

Nem szeretnék, már nem is akarok, hanem fogok. Pont.

Összeszedtem maradék energiámat, lesétáltam a boltba, vettem pár gyümölcsöt, zöldséget, szeletelt saláta keveréket és sajtot. Irány haza, szerencsére kemény kettő perc séta volt csak, a belvárosi élet örömei. A leértékelt piknik csomagból (picit nyomott paradicsom, hegyes paprika és étkezési paprika) a nyomottabb paradicsomokat kiválogattam, felszeleteltem, mindkét paprikából egyet beleszeltem – a 30% kedvezményt köszi. Uborkát, kaliforniai piros paprikát, Golden almát felkockáztam, fejes iceberg salátát szétszabdaltam, bele borítottam egy vitamin saláta névre keresztelt (? kidobtam a zacsit) előre vágott keveréket, amiben volt répa, káposzta, rukkola, saláta, stb… Szerencsére volt érett avocado is, vettem kettőt, mindkettő ment bele a saliba kockázva. Magját félreraktam, hátha jó lesz még valamire. Mozzarella sajtot a végére hagytam, kis oliva olaj, házi meggy ecet, só bors, Provance-i fűszerkeverék extra oregánóval és borsikafűvel, majd a végén két kicsi citrom levét még belefacsartam. Végül egy marék napraforgó magot szórtam rá, közben láttam, hogy egy megbontott zacskó diákcsemege is ott bújkál a szekrényben, szóval azt a pár szem aszalt áfonyát és kesudiót már kár lett volna kihagyni.

Megkevertem, majd egy nagy tányérral be is nyomtam belőle egy sokmagvas csavart stanglival.

Februári futósaláta

Mostanában elég sokat futottam a BSZM felkészülés miatt, gondolom a szervezetem kicsit dehidratált volt. A saláta sokkal hasznosabb, mint egy pohár víz vagy isoital, hiszen a felszívódás lassabb, így sokkal tartósabb hidratáló hatása van. Eddig főleg fehérjét és szénhidrátot nyomtam a heti 70-90 km edzés miatt, de most ideje visszatérni a salátákra!

Hiába, ha a szervezeted megkíván valamit, annak oka van – hallgass rá!